2024-11-13
约朋友新蒲岗食饭,最后拣咗呢间食海鲜火锅。先系有8种蒸海鲜,有大头虾、扇贝、带子、生蚝、蟹、鲍鱼、、蛏子。生蚝同埋蟹比较好食,其他味道比较淡,唔知会唔会系冰鲜🧐调味料比较简单,只有葱花、蒜头同豉油。我平时比较钟意沙嗲酱、麻油同埋花椒油都冇😅。加咗$20可以任饮,有啤酒汽水。海鲜一般唔使蒸太耐,事先姐姐会讲解一下大约蒸几耐。小食有几款,可能比较夜先入座,例如鸡翼尖已经冇。我觉得味道淡咗少少,可能腌得唔够耐。肥牛都算,几有口味。五花腩,都几弹口。有豆卜、牛柏叶、清远鸡,食材都还可以。脆鲩片、莴笋、布包豆腐、午餐肉,豆腐唔够滑,其他就正常。菜嘅选择唔多,最后拣咗生菜。整体嚟讲价钱算平,食物中规中矩,海鲜略嫌够鲜甜。
先系有8种蒸海鲜,有大头虾、扇贝、带子、生蚝、蟹、鲍鱼、、蛏子。生蚝同埋蟹比较好食,其他味道比较淡,唔知会唔会系冰鲜🧐 调味料比较简单,只有葱花、蒜头同豉油。我平时比较钟意沙嗲酱、麻油同埋花椒油都冇😅。 加咗$20可以任饮,有啤酒汽水。 海鲜一般唔使蒸太耐,事先姐姐会讲解一下大约蒸几耐。 小食有几款,可能比较夜先入座,例如鸡翼尖已经冇。我觉得味道淡咗少少,可能腌得唔够耐。 肥牛都算,几有口味。 五花腩,都几弹口。 有豆卜、牛柏叶、清远鸡,食材都还可以。 脆鲩片、莴笋、布包豆腐、午餐肉,豆腐唔够滑,其他就正常。 菜嘅选择唔多,最后拣咗生菜。 整体嚟讲价钱算平,食物中规中矩,海鲜略嫌够鲜甜。