2023-08-12
朋友钟意食辣,去左湾仔呢间湘川菜食dinner,我地两个都有选择困难症,所以直接点左个精选贰人套餐。《精选贰人套餐》$4581. 凉菜二小碟(夫妻肺片、凉拌免耳尖)夫妻肺片里面有牛肚、牛𦟌等等,辣辣地但唔会太辣,啱啱好!凉拌免耳尖原来系凉拌木耳,口感爽脆,酸酸地,好开胃!2. 招牌水煮(任选一款)我地就拣左水煮鲜鱼片,鱼片份量多,而且新鲜嫩滑。水煮嘅汤底都有惊喜,啲辣椒同花椒唔系得个辣字,而系香辣。另外,仲有莴笋、芽菜同薯粉,全部索咗汤底嘅味道,非常之惹味!3. 自选小菜(任选二款)小菜就拣左大盘花菜同土匪猪肝,花菜炒得啱啱好,唔会过熟,另外土匪猪肝,炒得好香好嫩,好适合送饭!4. 金凰米饭二碗5. 炖汤2盅或冷热豆浆2杯或各款汽2罐我地一个拣炖汤一个拣汽水,炖汤估唔到咁足料,里面有猪肉同鸡肉。呢个2人餐份量多得黎,食得好满足,而且个价钱唔算贵,抵食!
《精选贰人套餐》$458
1. 凉菜二小碟(夫妻肺片、凉拌免耳尖)
2. 招牌水煮(任选一款)
3. 自选小菜(任选二款)
4. 金凰米饭二碗
5. 炖汤2盅或冷热豆浆2杯或各款汽2罐
呢个2人餐份量多得黎,食得好满足,而且个价钱唔算贵,抵食!