2022-12-06
呢几日天气又冻返,又系时候出动打边炉,朋友介绍咗我去一间可以任食A5熊本黑桦和牛嘅火锅店,餐厅位于尖沙咀地点够方便,地铁站行去1-2分钟就到。餐厅其实唔系好大,座位唔多,建议想食最好Book定位。🎁 入座礼物1)北海道大元贝牡蛎海鲜拼盘呢个系入座送,店员会将少少清酒倒入造成有火焰嘅效果,之后会蒸10分钟左右,够钟店员仲会帮手去埋壳,让大家食起上嚟更方便。海鲜生熟度程度蒸得啱啱时间好,唔会过熟,完全保留到海鲜鲜甜嘅味道。2)黑桦牧场精选层架分为3层,最顶层系黑桦和牛、中层系日本佐贺名水豚肉、底层系自家制手打猪肉丸、墨鱼丸、虾丸,粒粒都新鲜爽口弹牙。汤底方面有以下8款选择🍲黑桦秘制酸辣鱼锅🍲火焰麻辣鸡煲🍲花雕日本萨摩鸡药膳锅🍲北海道豆乳玫瑰拉丝芝士锅(每日限量)🍲台湾麻辣火山锅(每日限量)🍲野生竹笙松茸菌锅🍲黑松露野生竹笙松茸菌锅🍲鲣鱼大根昆布锅🍲 花雕日本萨摩鸡药膳锅我地本身想拣玫瑰拉丝芝士锅,可惜当日冇😅最后拣咗花雕日本萨摩鸡药膳锅。花雕药膳滚起之后药膳味道好香,隔离台都闻得到,鸡选用鸡脾嘅位置啖啖肉,食落特别嫩滑,鸡肉吸晒汤底嘅精华,食完滋补又养生。拣完汤底就到主角、以下8款A5熊本
🎁 入座礼物
汤底方面有以下8款选择
🍲黑桦秘制酸辣鱼锅
🍲火焰麻辣鸡煲
🍲花雕日本萨摩鸡药膳锅
🍲北海道豆乳玫瑰拉丝芝士锅(每日限量)
🍲台湾麻辣火山锅(每日限量)
🍲野生竹笙松茸菌锅
🍲黑松露野生竹笙松茸菌锅
🍲鲣鱼大根昆布锅
🍲 花雕日本萨摩鸡药膳锅
拣完汤底就到主角、以下8款A5熊本黑桦和牛,每款平均渌5秒钟左右就食得。
每款和牛油花分布都好均匀,作为牛魔王嘅嘢样样都钟意食,小朋友先要做选择😂
🐮A5千本筋
牛前胸
上肩胛肉
玉子后腰肉
特上霜降小排
如果仲未满足到大家,可以用手机扫「QRCODE」落单,仲有多款火锅配料、麻辣小食、Pizza、和牛饺子、云吞、狮子狗、蟹柳、手打滑、炸鱼皮、响铃、蔬菜菇菌等选择。
🥤饮品方面都几多,有室温同冰冻嘅罐装选择,仲有沙冰,另有白桃乌龙、梨山乌龙、四季春青茶、茉莉薰花茶等冷泡茶提供。
总结:食物质素唔错,唔使$500可以任食日本A5黑桦和牛,性价比高,作为牛魔王嘅我对呢餐都好满意。
价钱:
日本黑桦牛火锅放题
成人$398;小童(90-120cm)$268,需另收加一。