2017-05-18 471 浏览
同好友约好交换手信,去到沙田揾食,食完午餐后逛街!行完又去食甜点!我同佢都喜欢绿茶,所以佢介绍呢间比我!去到刚好对面装修起咗围板,所以走廊窄咗,景观欠奉!店内和式浅木家具清新!坐低一人一份甜点!店员好快整好!黑蜜抹茶蕨饼($39)和式摆盘,配有一杯热茶,一碗蕨饼卖相正常,蕨饼烟烟韧韧,软身弹牙,抹茶粉微甘!味道唔错!系茶香争啲!配嘅煎茶够热,配蕨饼好夹!抹茶白玉新地($54)朋友食!卖相靓,试咗抹茶雪榚,软滑但无乜茶味!白玉烟韧弹牙!ok!店员系后生女,无乜表情,上菜放低就走,埋单都唔会出声,放低收据就转头来收走!交收零交流!(当时得3枱客,唔系好忙)地方及食物都唔错,不过服务就cool啲!

地方及食物都唔错,不过服务就cool啲!
2017-05-10