2021-12-30 327 浏览
Merry Christmas! 又到圣诞,唔知大家有咩节目呢?今日就介绍一间港岛既café,等大家放假可以去chill下!呢间café既设计系行简约既轻工业风格,装修简洁型格,门口附近仲有bar枱设计,有两个位可以比客人对住街慢慢叹咖啡添!呢间café既店主参加过世界拉花比赛,而且拎埋亚军,所以啲咖啡超级靓,唔少人都慕名而来架!我地帮衬既时候临近圣诞,店主就拉左两杯圣诞主题既咖啡比我地~✨Mocha奶泡非常绵密,饮落好滑身!一入口就已经饮到浓浓既朱古力味,唔会太甜,甘甘地既加埋咖啡感觉非常夹!咖啡唔会酸,好香又易入口。✨Magic系店内既signature coffee黎,menu上面话系第三名多人拣既咖啡。其实呢杯姐系milk on top double espresso,牛奶份量比flat white少,所以饮落会比较浓同苦,咖啡味更加突出。

✨Mocha

✨Magic