2013-10-19
今日happy friday, lunch同同事仔一齐去食新开delight 开心下1:20pm到, 好彩唔洗排队, 平时我地经过都好多人等呀一坐低, 我同同事就点左lunch set 香煎羊架, 包餐汤同餐饮 汤有2款选择: 是日精选(日日不同) or 意大利杂菜汤我地就拣左是日精选南瓜汤等左一阵, 好快就上左南瓜汤, 好香, 好有瓜甜味, 都几大碟, 吾错!店员很醒目, 见我地饮完汤先上菜呢份香煎羊架真系好惊喜, lunch黎讲, 真系好丰富有成3件羊架, 真系估吾到份量甘多煎得岩岩好, 外面脆脆的, 肉质弹牙又嫩滑, yummy!!!!!另外呢个餐可以跟薯菜or红米饭, 我同同事都拣左薯菜是有炒香过的甘笋同翠肉瓜粒, 仲有薯角成个餐都好有水准, 我同同事都食晒成个餐, 正!食饱饱, 就上埋餐饮, 我同同事都见到隔离枱d latte拉左花, 好吸引所以我地都升级叫左latte, 好期待唔知咖啡师会拉咩花呢...登登登登!!!!先来一杯 小熊拉花latte!! 开心死我地啦~~咖啡师小姐仲亲手送上, 好窝心!!之后我地问佢仲识拉咩花, 唔要小熊有冇其他得意公仔, 佢立即话可以!!期待
1:20pm到, 好彩唔洗排队, 平时我地经过都好多人等呀 一坐低, 我同同事就点左lunch set 香煎羊架, 包餐汤同餐饮
汤有2款选择: 是日精选(日日不同) or 意大利杂菜汤
我地就拣左是日精选南瓜汤
等左一阵, 好快就上左南瓜汤, 好香, 好有瓜甜味, 都几大碟, 吾错! 店员很醒目, 见我地饮完汤先上菜
呢份香煎羊架真系好惊喜, lunch黎讲, 真系好丰富
有成3件羊架, 真系估吾到份量甘多
另外呢个餐可以跟薯菜or红米饭, 我同同事都拣左薯菜
是有炒香过的甘笋同翠肉瓜粒, 仲有薯角
成个餐都好有水准, 我同同事都食晒成个餐, 正! 食饱饱, 就上埋餐饮, 我同同事都见到隔离枱d latte拉左花, 好吸引
登登登登!!!!
之后我地问佢仲识拉咩花, 唔要小熊有冇其他得意公仔, 佢立即话可以!! 期待中....
好快就整好左啦, 系三只小猪拉花latte!!! 真系好得意, 我同事仲留意到小猪个咀 >3<
而味道很香浓, 奶泡很细腻, 加上公仔拉花, 加晒分!!
lunch set 餐饮升级latte虽然要加钱, 但可以饮到一杯充满对咖啡热爱既latte, 物超所值!
总括: 店子小小, 座位不多, 但很亲切, 我同同事都觉得可以再来帮衬, 支持自家小店!!
题外话/补充资料:
lunch set每星期更换, 5款set以供选择, 可选沙律, 意粉, 意大利饭, 肉眼, 羊架