2022-09-06
鸡白汤拉面一向都系我最钟意食嘅拉面汤底🍜所以就拜访金鹤拉面~见到而家有北海道直送嘅北海道极浓蟹汤拉面 🦀 梗系点一个试吓!1.北海道极浓蟹汤拉面 $138食拉面一定要试吓个汤底先😆好creamy同埋好浓郁嘅海鲜味!应该系用鸡白汤做基础研发出嚟嘅汤底!抵赞嘅系间餐厅好揼本咁样将已经拆咗肉嘅蟹肉铺满晒成碗🤭好似成座山咁⛰!汤头好味到我成碗饮晒!除咗拉面之外,原来串烧都几出名!尤其是系鳗鱼🐟!2. 浦烧活鳗鱼串 $68鳗鱼烧得啱啱好🐟外脆内软 仲有一层充满骨胶原嘅鳗鱼脂肪!可以连鳗鱼骨一齐食都ok!睇黎下次仲可以试吓佢个鳗鱼饭~3. 黑椒烧牛舌串 $68第一啖咬落去有好浓烈嘅烟熏炭烧味!牛舌好好咬口 👅 越咬啲牛肉味越出同埋好Well seasoned!4. Damm Lemon $28食咁多浓味梗系要啤一啤🍺 点咗个口味比较清淡嘅地中海地区柠檬香气风味啤酒! 🍋 清香解渴🤭
1.北海道极浓蟹汤拉面 $138
除咗拉面之外,原来串烧都几出名!尤其是系鳗鱼🐟!
2. 浦烧活鳗鱼串 $68
鳗鱼烧得啱啱好🐟外脆内软 仲有一层充满骨胶原嘅鳗鱼脂肪!
可以连鳗鱼骨一齐食都ok!睇黎下次仲可以试吓佢个鳗鱼饭~
3. 黑椒烧牛舌串 $68
4. Damm Lemon $28