2014-04-06 1222 浏览
若单谈食物, 个人感觉, 肯定好过1兰, 拉面来, 拉面Joe拣左入门嘅酱油猪骨拉面 ($80) 要了重油浓汤, 果然好浓, 同埋留意汤面𠮶层油, 知到超EVIL都忍唔住食晒,但basic嘅拉面只比一块薄薄嘅叉烧太孤寒, 同埋我prefer半熟蛋over鹌鹑蛋佢哋用粗面, 即系对自己汤嘅浓度有信心, 相比1兰,用幼面就知唔掂, 汤亦鲜味,即准备功夫做足, 冇拉面来𠮶种猪臭腥味, 层次比拉面Joe丰富,食到尾都冇需要加蒜, 虽然选择最浓+油,食完亦冇琼左一旧嘢喺个胃嘅感觉, 只觉好满足仲有样嘢, 佢个汤虽然浓, 但唔会"立"口, 好怕啲汤桨住晒个口, 呢个浓, 但滑留意面层透明嘅油...加辣葱一客($10), 哗好大碗, 但正好中和面嘅肥腻.明知饮汤最肥但都忍唔住清晒...完全唔需要用呢啲当我唔怕肥时一定会再来老实讲, 呢度 $80 + $10 + 10% = $99, 著实唔平, 久唔久一次啦, 鬼叫香港好嘅云吞面, 买少见少咩...ps. 有样嘢我极唔喜欢嘅, 就系佢哋嘅menu有阵尿"压"味我绝对有权相信有员工懒, 用抹厕所布来抹啲餐牌, 谂起好呕心好彩餐牌拿走后, 臭味亦消失了.
留意面层透明嘅油...
加辣葱一客($10), 哗好大碗, 但正好中和面嘅肥腻.
明知饮汤最肥但都忍唔住清晒...
完全唔需要用呢啲
当我唔怕肥时一定会再来
好彩餐牌拿走后, 臭味亦消失了... 呢度要扣好多分