2024-06-06 604 浏览
牛肉寿喜烧锅用上咗极上嘅牛肉,每片牛肉都切得薄薄地,色泽鲜红,煮完之后入口即溶。汤底用上咗传统嘅日式酱油、清酒同砂糖,味道甜中带咸,非常浓郁。加上啲蔬菜同豆腐一齐煮,味道更加丰富。🍲🍲仙台厚烧牛舌呢度嘅牛舌真系特别厚切,果然系餐厅主打嘅招牌菜式,煎得外脆内嫩,咬落去口感非常弹牙,同时仲保留住啲肉汁。牛舌嘅味道好浓郁,绝对唔可以错过。👅👅金目鲷刺身呢度嘅金目鲷刺身非常新鲜,每片鱼肉都晶莹剔透,油脂分布均匀。入口即溶嘅感觉真系一流,鱼肉嘅甜味同油脂嘅香味完美结合,真系食得出厨师嘅功夫同心思。🐟🐟三文鱼刺身呢度嘅三文鱼刺身同样非常新鲜,每片都切得厚薄适中,油脂丰富,配埋少少酱油同芥末,更加突出三文鱼嘅鲜味。🍣🍣
牛肉寿喜烧锅

仙台厚烧牛舌