一讲西瓜蛋糕🍉🍰相信大家都唔陌生😜 呢个组合真系几得意,难得系无咁甜无麸质比较健康得黎依然多层次同好食😌😋 呢个系澳洲🦘黎既牌子喺好多到都有分店,今次试将军澳呢间系餐厅🍴黎,蛋糕🍰同主食都有得食~ 至于装修方面既主调系蓝色同金色, 行金属奢华风格,加上半开放式既座位感觉几开扬同舒服😜(5 😍 系满分,🤩系半分)招牌草莓西瓜蛋糕 🍓🍉🍰 - $39 (好味指数:😍😍😍😍🤩)因为有叫主菜,所以就可以半价加蛋糕🍰~ 呢个系最经典既味,好多人第一次食都系叫呢个整体唔会好甜又唔漏,感觉健康啲😂 而面头有晶莹剔透、爽滑Q弹既士多啤梨jelly🍓🍮、跟住系清香软滑既玫瑰忌廉🌹、香口无麸质既杏仁蛋糕🍰同埋爽甜多汁既西瓜🍉,味道清爽有层次~ 难得既系西瓜🍉无出水,就算蛋糕🍰系无麸质都唔觉得鞋口,几好食😋榴莲芝士蛋糕 🧀🍰 - $34 (好味指数:😍😍😍😍🤩)呢个一样系叫左主菜之后半价加既蛋糕🍰~ 小编真系超钟意食榴莲😍 今次用既系马来西亚🇲🇾榴莲肉,份量好多,真系食得出有一丝丝既口感,味道香浓😌 加埋芝士🧀所以质感更加软滑绵密,啖啖都有😍 另外配埋湿润松软既斑兰海绵蛋糕🌱🧽🍰、无花果片同埋香口既椰子片

(5 😍 系满分,🤩系半分)
招牌草莓西瓜蛋糕

榴莲芝士蛋糕

榴莲芝士蛋糕 🧀🍰 - $34 (好味指数:😍😍😍😍🤩)
呢个一样系叫左主菜之后半价加既蛋糕🍰~ 小编真系超钟意食榴莲😍 今次用既系马来西亚🇲🇾榴莲肉,份量好多,真系食得出有一丝丝既口感,味道香浓😌 加埋芝士🧀所以质感更加软滑绵密,啖啖都有😍 另外配埋湿润松软既斑兰海绵蛋糕🌱🧽🍰、无花果片同埋香口既椰子片🥥口感几丰富,不过系上面既椰子片🥥稍为硬左少少
咸蛋黄鸡肉杂菌扁意粉

咸蛋黄鸡肉杂菌扁意粉 🟡🐥🍄🍝 - $138 (好味指数:😍😍😍😍)
个忌廉汁有咸蛋黄🟡既咸鲜同埋独有沙沙地既口感,但又keep到creamy既质地同埋唔会水汪汪,意粉🍝烟烟韧韧咁都索到汁~ 而鸡肉🐥就嫩滑香口,唔会有雪味❄️~ 杂菌🍄既味道芳香,口感爽滑~ 配搭几均衡,亦唔觉得漏~
明太子软壳蟹意大利粉

明太子软壳蟹意大利粉 🟠🦀🍝 - $158 (好味指数:😍😍😍😍)
软壳蟹🦀炸到金黄酥脆,炸皮唔会太厚,亦唔会话油淋淋咁~ 食得出几新鲜,味道鲜甜同埋几多肉~ 而明太子🟠就有咸香同惹味,令到成个意粉🍝都香口啲,如果再多啲就更加好~ 意粉🍝一样煮到烟烟韧韧咁几挂汁,食完都唔会有好多汁留喺碟上面
好味指数:😍😍😍😍
推介指数:😍😍😍😍