招聘中
$17,000-$23,000
$17,000-$20,000
$16,000-$16,500
月薪
点了一个亲子丼及一客招牌烧豚肉饭。侍应冇戴口罩上菜时对住碗亲子丼饭大大声讲乜乜亲子丼饭,系呢个时势经过三年疫情一啲警觉都冇,虽然而家系可以唔使戴口罩,但系可唔可以都唔好对住碗冇遮掩嘅食物讲嘢咁大声,你保证你啲口水冇单落去吗?再有一个戴口罩嘅侍应上门豚肉饭嘅时候只不过系好细声咁讲其实都听唔清楚佢讲咩呀。即系上菜时唔使讲你上紧咩菜都可以嘅,何必唔戴口罩又要大大声声咁讲呢!我只系叫咗两碗野我冇跟餐。我用张纸写咗叫佢哋唔好对住碗食物,冇口就冇遮无掩咁讲嘢?!接着我哋食咗半,佢哋就有个冇戴口罩嘅女士走过来,但佢从来冇介绍自己系边个系,又冇戴口罩,「控」到好埋咁同我讲:头先系咪觉得我哋啲同事做得唔啱,仲话佢哋会改善㗎啦!态度系玩嘢啰,明知佢唔钟意佢哋唔戴口罩同埋啲食物度就唔戴口罩空到好埋嚟同我讲嘢,卫生啊!系你地做饮食业应有嘅态度尊重下你自己嘅职业啦!你咪以为我唔知呀跟住揾个戴口罩嘅男人擘大口系咁放臭气过嚟执嘢啊,臭到不得了㖞,呢间嘢真系唔好再去帮衬!😑😑😑😑😑😑😑😑😑😑😑😑😑😑😑😑😑😑😑😑😑😑😑
点了一个亲子丼及一客招牌烧豚肉饭。