2023-11-08 26 浏览
我好少写食评,所以无图。今日系旺角很左好耐无意中发现金饭馆意外地高人气。二话不说就入去坐底食。上菜速度正常,唔算慢。环境:装修几唔错,旺角嚟讲算地方阔落味道:一间餐厅最重要嘅味道,金饭馆的确没有令我失望。黑松露墨鱼肉饼真系色香味俱全。另外点左个沙嗲牛肉双蛋炒饭,卖相更吸引。但系味道都系肉饭好。每枱都有支小茅台同酱汁,店员表示真的可以在下几滴茅台到𩠌菜上。而枱面的茅台当然只是个空樽,但是还能闻到浓浓的酱香味最后就系服务,可以话系金饭馆最大的败笔。旺角人多,要搭枱要等大家都可以理解。但系坐底点左餐之后,店员为左提高返桌率,要求食客多次移动就太过份了。唔介意同其他人搭枱,并不等于唔介意食食下野要转去另一张枱去方便未入座的客人。埋单之后员工再次想理论,我真系唔知重有咩好理论,全世界咁多间餐厅,就系金饭馆先会叫个客食食下野放底碗筷,搬个客去另一张枱。希望餐厅老板睇到呢个Comment,唔好再为难客人啦。从来入左坐叫左野都无客人会想再郁,咁样同赶客无分别
我好少写食评,所以无图。

上菜速度正常,唔算慢。
环境:装修几唔错,旺角嚟讲算地方阔落
最后就系服务,可以话系金饭馆最大的败笔。
2023-11-07
庆祝纪念