Blacksheep 旗下新餐厅,主打意大利拿玻里 pizza & pasta,喺香港好少食到好食嘅Pizza 同 Al dente 既pasta,所以我哋抱着期待嘅心态嚟到IFC 试吓呢间新餐厅装修绝对唔会令人失望,无论华丽嘅装修、背景音乐、都恍如置身意大利拿玻里,搞到我都好想飞去意大利😝由于餐厅不设订位,所以开门之前已经过嚟排队,准时12点入座,每枱只可以食一个钟今次试咗:Polpette - pork meatball 去到每一间意大利餐厅都一定要试吓佢哋嘅meatball ,呢间真系唔错,完全食唔出内脏或者肥猪肉,亦冇猪骚味。蕃茄酱做得好好,食得出放咗好多香料Spaghetti alla Nerano以 zucchini 为主既pasta,食落亦冇青味,适合小朋友,仔仔超钟意Penne Al Ragu do Maiale 猪肉同蕃茄制成嘅意大利酱汁,配以长通粉,有少少辣,都几特别Rigatoni alla Genovese牛肉,洋葱加芝士配长通粉,芝士重手得滞,食落有少少漏、同埋少少咸,但系个通粉好好食,非常之 al denteColatura pizza终于嚟到餐厅主打嘅Pi

今次试咗:
Polpette - pork meatball

Spaghetti alla Nerano

Penne Al Ragu do Maiale
猪肉同蕃茄制成嘅意大利酱汁,配以长通粉,有少少辣,都几特别

Rigatoni alla Genovese

Colatura pizza
终于嚟到餐厅主打嘅Pizza,材料系蕃茄、提鱼同芝士,系一个白汁pizza,有惊喜,真系有拿玻里pizza嘅感觉

总括嚟讲呢个价位,仲要系IFC,装修又靓,食物有返咁上下质素,算系唔错👍🏼可以再去