相信无香港人无听过龙门冰室,因为佢系黄到变金,黄店中嘅表表者👍🏻,但亦都系岀名难食嘅黄店之一🤢,讲真嘅,身为地狱使者嘅我👺,我不入地狱,谁入地狱👻。当日早上去铜锣湾分店食早餐,可能早上关系唔洗等位,由于疫情关系,入店前需要量体温,而且每个座位都有搓手液,餐具都放入密实胶盒入面,卫生方面做得唔差,值得一赞!基本上除咗黄店💛,冇乜好评😂,我真心系打算支持黄店嘅心态而已🙊,闭埋双眼食饱就算🙈。所以,今次叫咗个普普通通嘅常餐,点知,比我想像中正常😳。五香肉丁公仔面 (5.5/10)🍜每次食常餐,都一定会嗌我最爱嘅五香肉丁,龙门嘅肉丁比起其他茶记大件👐🏻,直头有手指左右咁大🤲🏻,估计系佢自制,味道都正常🤭,同罐头𠮶啲香辣味差不多😁,不过,唯一扣分系公仔面淋咗啲🙁。黑松露杂菌芝士玉子烧 (5/10)🍳将啲黑松露、杂菇🍄、以及芝士🧀炒完,再用蛋皮包著🥚,一切开玉子烧,馅料好流质咁澭岀黎,黑松露味好重🙂,冇乜芝士味🧐,蛋皮正常,唔滑又唔老,中䂓中矩😌。呢个常餐仲有牛油多士🧈,同一杯热饮☕️,早餐、下午茶$40,其他时段$48,份量一啲都唔少,大大份嘅常餐黎讲,价钱唔算贵😄,难食又讲不上,味道正常🙂。

3.6特浓牛乳芝士玉子常餐

五香肉丁公仔面

五香肉丁公仔面 (5.5/10)🍜

黑松露杂菌玉子烧
黑松露杂菌玉子烧配牛油多士

黑松露杂菌芝士玉子烧 (5/10)🍳

2020-03-28
$40 (早餐)