2020-06-15 255 浏览
平时米线果d食得多,都有一排冇食车仔面。记得大埔有间车仔面个装修行怀旧风,虽然都唔系咩新兴风格,但都系令人印象深刻既装修。下昼点几两点黎到,门口有七、八人喺度等紧。愈黎愈怕排队既我,加上呢个大热天时同埋餐厅既位唔算多,本身都想打退堂鼓。不过,次次都系咁就次次都冇得食吧,又有几可可以唔系个个要既排队既时间黎食面?喺附近既铺头行左阵,番到黎剔埋纸就差唔多。餐厅楼底够高,佢地利用左呢个高度,将冷气装到好高,所以冷气既可以度数低少少,又可以均匀咁散落黎,又唔会有边个位吹到冻疆,唔错。车仔面都系胜在平快靓正,剔左纸一阵就到左。我拣左萝卜、猪颈肉、牛腩同鸡翼,一次过试多几样送跟腩汁粗面。车仔面汤原本就唔系日本拉面咁样讲究汤底,可能我叫左牛腩,所以腩汁多d,都几味。萝卜冇渣,口感好,虽然香同甜就一般,但唔系某d铺头果d糖水萝卜,唔错。猪颈肉比想像中好食,味道整得非常唔错,够咸够香,又唔会太林。鸡翼大大只都入味,系正常既瑞士鸡翼。 牛腩同猪颈肉一样,比想像中好食,够林够味,林得黎又有番牛腩带烟韧既口感,唔错。面底正常,份量都系正常。呢个价钱,呢个质素,好评。

车仔面都系胜在平快靓正,剔左纸一阵就到左。