餐厅: 龍苑中菜廳
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
今日午餐朋友带路到位于金域假日酒店 Holiday Inn Hotel地库一层既中菜厅-龙苑系重庆大厦隔离 入去再搭扶手电梯落一层 之后直行到尾就会见到入到去坐底 侍应安排我地坐卡位 望到都几多位置 座位都几舒适 屏风好高可以完全阻隔到掀左阵餐牌 朋友懒得谂 点左个四人餐花生眉豆煲鸡脚汤侍应会帮我地分好汤 啱啱好三碗 之后会用碟分开汤渣另上 不过啲汤渣 朋友食左旧肉话无咩味 但啖汤系几清 无咩火喉叉烧拼贵妃鸡 烧味系几唔错 叉烧肉质够嫩口 烧得又够脆 但鸡既质素就比较差 虽然都几滑 但肉偏少同薄虾饺 一般酒楼质素 唔会话特别好味依款我地大家都唔知点形容 个皮好厚 似以前水晶包个层皮 之后里面包住啲杂菌 都几香既败笔系层皮太厚春卷都系斋 里面包住啲木耳丝 仲有其他西兰花炒班球最好食应该系依个 不过略嫌太油 西兰花爽脆 班球出色 鱼肉好弹牙又无腥臭味杞子蒜头小棠菜虾仁炒饭芝麻糊 系侍应认得朋友所以送 其余两碗系红豆沙同蕃薯糖水 三碗我地一致认为好水 唔够稠 而芝麻糊我食左2啖就放弃了💛如果大家有$2000想食中餐 我会建议去第二间 依间一定会令大家失望 无下次 都唔知点解我朋友会keep住
系重庆大厦隔离 入去再搭扶手电梯落一层

最好食应该系依个 不过略嫌太油
西兰花爽脆 班球出色 鱼肉好弹牙又无腥臭味

杞子蒜头小棠菜

虾仁炒饭

💛如果大家有$2000想食中餐 我会建议去第二间 依间一定会令大家失望 无下次 都唔知点解我朋友会keep住食
2022-05-31