2023-08-28 553 浏览
成日教完班都会经过呢一间车仔面,但就无入过去,今日心血来潮入去快食个车仔面,都见到有好多唔同选择,店员特别推介黄金鸡汤+$3,唔系度度有又试下啦!必点:.萝卜.自家制汕尾小米粿.紫菜.特级濑尿牛筋丸一般的车仔面𩠌都有呢度唔多讲,重点推介自家制汕尾小米粿,店员太热情我觉得有必要都要同大家讲下,系佢地汕尾自家制的独门秘方,一直流传落黎,我个人觉得口感唔错的,皮唔厚仲好晶莹剔透,咬落去亦唔会太咸太甜,饱肚,好食!萝卜系韩国白玉春萝卜,只系呢点都诚意十足,唔会有苦味同时系清甜入味的!我叫左黄金鸡汤后索晒D汤底味道好正!小食:滋味无穷紫菜四宝 特级瀬尿牛筋丸、有鱿鱼粒的鱿鱼丸、汕尾惹味马鲛猪肉丸、汕尾小米粿汤底系用黄金鸡汤紫菜同样加左汤之后爽口,我觉得几good match最后就讲下个牛筋丸,坚爆汁,爽口重牛味都唔错~~而汕尾马鲛猪肉丸同小米粿一样都系自家手制,馅料鲜味带大地鱼粉香,最好笑系讲明鱿鱼丸食到鱿鱼粒!真系有鱿鱼味!已证实!仲有自家制清热凉茶💕💕
必点:
.萝卜
.自家制汕尾小米粿
.紫菜
.特级濑尿牛筋丸
我叫左黄金鸡汤后索晒D汤底味道好正!

小食:
滋味无穷紫菜四宝
汤底系用黄金鸡汤
紫菜同样加左汤之后爽口,我觉得几good match
最后就讲下个牛筋丸,坚爆汁,爽口重牛味都唔错~~
最好笑系讲明鱿鱼丸食到鱿鱼粒!真系有鱿鱼味!已证实!

仲有自家制清热凉茶💕💕
  • 汕尾小米粿