2022-10-09
见IG一search大角嘴有好多人介绍呢个就趁假期去试下😍😍(10分为满分:🌕)味道:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌖🌑🌑慢煮黑毛猪配玉桂苹果蓉($78)+酱油蛋($8)黑毛猪好似系边到食都咁好味,一入口超级淋,再加埋上面啲苹果蓉好夹,甜甜地令到啲肉更易入口,好快就食闷成碟,不过啲黑毛猪都多肥膏,怕食既自己就要小心睇住喇🤣主食拣左冻荞麦面再加只酱油蛋,其实系记错左自己叫饭就禁埋只酱油蛋😂😂荞麦面味道就普普通通,不过加左蛋就令到啲荞麦面湿润啲,唔会咁干身🙈沙律就每人可叫一款,分别叫左柚子紫薯青苹果沙律同芝麻酱秋葵🫡个青苹果沙律酸酸甜甜咁都几开胃,而秋葵就捞左啲芝麻酱,不败组合🤣🤣冷盘系二选一,咁就最简单每人叫人款🤣🤣我个人钟意山葵八爪鱼,好爽口,然后啲山葵又刺激到你既味蕾🐙对比下,蒜味墨鱼仔就失色啲啲,不过佢都十分大只,有咬口😎慢煮封门柳配自家制杂菌烧汁($98)+酱油蛋($8)加底(+$8)呢个系见好多人都介绍就叫左,但有啲啲失望,因为比较干同有啲柴左😢😢整体比黑毛猪失色得好🥹🥹可能咁岩个日水准唔太好🙈🙈不过乌冬就好食过荞麦面,烟烟韧韧,加$8可以加底多一碗,岩晒怕唔够饱既男仔🥲🥲白桃乳酸梳打(+$1
(10分为满分:🌕)
味道:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌖🌑🌑
慢煮黑毛猪配玉桂苹果蓉($78)+酱油蛋($8)
白桃乳酸梳打(+$15)
饮既时间主要都系饮到益力蛋味,睇番menu先记得佢应该系白桃味😂😂不过佢够冰冻,天气热饮就宁舍好味,不过如果平番少少再抵啲😛
价钱:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌗🌑🌑
每个套餐单价都唔算话好贵,有啲最平既$58都有一个餐,最贵就$118,算系经济实惠,同埋都丰俭由人,上枱份量比想像偏细啲啲🙈女仔食岩岩好,不过男仔就建议加底会饱啲🤫
交通:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌗🌑
平时去大角嘴就食开葱仔同小岛料理,今次日尝系系另外一边,不过假期去到附近周街去见到抄牌就唔敢博喇🥹🥹最后泊左新九龙广场,值得推介㖞,$20/1 hr,虽然系多层停车场,但郁算多位同位置阔落,去食附近大角嘴既餐厅都系好方便😎😎👍🏻
环境:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑
铺头外面系走木系style,入面铺面都好细,位置唔多,当日咁岩坐4人位佢都唔会逼我地同人搭枱,呢个抵赞😍😍因为平时最唔钟意同人搭枱食🥲🥲入面装修简约,枱同枱之间都会近少少,但因为人少少所以都好清静,食得好舒服既感觉😍😍
性价比:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌖🌑🌑
整体黎讲性价比都几高,好味得黎打卡又靓,而且呢啲日式家庭料理真系冇咩人抗拒到,有主食之余又有好多开胃小菜,睇得又食得🥳🥳不是个日去食封门柳既水准就有少少失色,不过如果之后咁岩封开附近应该都会想再试下其他菜式😍😍