2023-05-21 684 浏览
最近食过最伏嘅餐厅😩🫠🥹😭大概一年前食过一次lunch,果时觉得以酒店入面西餐厅黎讲性价比好高,一年后今日想同朋友庆生,于是就试埋佢个癫拿,点知….伏到一个点❌甜品:Churros西班牙油条($135)-虽然知佢系油炸嘅,但都比想像中油,食过第二度嘅系可以做到无咁油腻,点朱古力酱系可以令到个油味降低少少,不过一定要衬热食,唔系冻咗就更加会唔想食。❌Steak Frites($348)-除咗扒上面由香草制成嘅牛油有牛油味之外,成块扒完全无肉味,就算点埋个芥末酱都完全无味,真心想叫个厨师出黎问下到底系点做到架?得薯条配茄汁系正常🥹❌Seafood Paella 西班牙海鲜饭(中)($350)-比较正常的一道菜,份量比想像中少,但饭系粒粒分明,海鲜有虾,鱿鱼同蚬,蚬嘅海水味太重,但呢碟已经算系比较有味。❌Chicken Salad ($160)-都算系比较浓味嘅菜,粒粒鸡肉配好fresh嘅生菜,无我唔钟意嘅火箭菜,但入面有种味道好似咸鱼嘅鱼,掂到菜更加会令条菜变腥😩❌Octopus Tapas($195)-就系白灼无味八爪鱼,下面舖满都系无味嘅薯仔,一行三人都食到怀疑人生,到底我食紧d咩?❌
最近食过最伏嘅餐厅😩🫠🥹😭

Churros西班牙油条

Steak Frites

得薯条配茄汁系正常🥹
Seafood Paella 西班牙海鲜饭(中)

Chicken Salad

Octopus Tapas

Prawn Tapas

❌Prawn Tapas($195)-虾系新鲜弹牙同大只,下面舖咗蒜头,但同样想问调味系咪可以浓番少少?如果唔配合蒜头食,虾根本就无味🙄

❌饮品:2杯raspberry milkshake同1杯vanilla milkshake($264)-raspberry果杯会fresh d亦都唔会太酸,反而vanilla果杯好淡口,好处系饮落唔会太漏。

后记:值得称赞嘅系上网卜位嘅时候有remark到系庆生,所以就算叫甜品时无特别讲,佢都自动喺甜品附上生日牌同蜡烛,减少要喺生日朋友面前要求嘅尴尬👍🏿

Bayfare Social
5/F, Rosewood Hong Kong, 18 Salisbury Road Tsim Sha Tsui

回头指数:
抵食指数: