2022-05-24
5月20号,今晚谂住同仔仔出去食餐饭庆祝520,而我同佢都好钟意食西餐,听我朋友介绍位于葵芳汇2楼嘅一间西餐Brilliant Cooking 几好食,我自己都上社交平台 search过,见佢有个餐牌叫「响宴」,总共有六度菜,卖相吸引同精致,于是我就同仔仔嚟试吓。另外我地再order咗一个猪手第一度系鹅肝,配上一块多士,两者都有种炭烧嘅香味,非常香口第二度嚟嘅系蚝汤,一上枱就望见个卖相已经好吸引,汤嘅味道好鲜甜,好有蚝味,系一个惊喜!第三度菜大厨就编排咗猪手俾我地,外皮炸到好脆卜卜,里面肉质就好滑溜,口感一流第四度菜系银鳕鱼,大厨用咗一块朴叶卷住块银鳕鱼,配上佢自家秘制酱汁,味道香浓可口。第五度系带子,大大粒啖啖肉,配上蟹糕汁,鲜甜指数爆表!第六度就有得拣黑毛猪定牛板腱,我地就两样都有试,牛板腱就牛味香浓,好有口感,而黑毛猪就油香好重,食落一啲都唔鞋,仔仔第一次食话好好食!最后一个系甜品,tiramisu配榛子雪糕,雪糕唔会太甜,tiramisu就好有酒香味。食完真系大满足呀,呢度服务态度好nice之余,个经理仲好搅笑同友善,食完成餐饭觉得有质素之余,环境又坐得好舒服,食物卖相仲好啱打
第一度系鹅肝,配上一块多士,两者都有种炭烧嘅香味,非常香口
第五度系带子,大大粒啖啖肉,配上蟹糕汁,鲜甜指数爆表!
最后一个系 甜品,tiramisu配榛子雪糕,雪糕唔会太甜,tiramisu就好有酒香味。
食完真系大满足呀,呢度服务态度好nice之余,个经理仲好搅笑同友善,食完成餐饭觉得有质素之余,环境又坐得好舒服,食物卖相仲好啱打咭tim,下次都会同朋友试埋其他嘢。