2017-08-25 48 浏览
泰国菜馆去得多, 啲装修间间都差唔多冇咩特别... 但今次要介绍呢间位于铜锣湾嘅"拳王泰国餐厅"就真系唔简单,简直好似置身于擂台中间开餐一样原来打拳赢返嚟嘅腰带系咁有份量!4部播紧拳赛嘅电视,超紧张!睇拳赛唔少得就紧系要叫个小食嚟助吓兴先啦"月亮虾饼"出面有层薄薄嘅春卷皮包住弹牙嘅虾滑, 有几过瘾好食㖞!(如果唔系渣咗车真系会叫碌火箭嚟𩠌呢个虾饼听讲呢间泰国菜啲海鲜都好出位吓就试下佢嘅"泰式肉蟹粉丝煲"]我只蟹呢⁇⁇]原来只系喺个煲入面, 正正因为只蟹被粉丝包围住,所以每一口粉丝都渗入咗蟹嘅香味蟹痴真系要一试!]呢间嘢真系好了解香港人嘅饮食文化,因为好多人唔系想食泰国嘢就系想食日本嘢当我想食日本嘢之时佢竟然话可以叫埋"原烧道场"嘅嘢食 即时叫多个"清酒煮蚬"酒香味刚好啲蚬又够新鲜。最后要叫个菜,健康啲ma呢个菜清清地!食完嘢浓味嘅食物再食返个炒露笋成个人爽晒

原来打拳赢返嚟嘅腰带系咁有份量!

4部播紧拳赛嘅电视,超紧张!

睇拳赛唔少得就紧系要叫个小食嚟助吓兴先啦

月亮虾饼

"月亮虾饼"

听讲呢间泰国菜啲海鲜都好出位吓就试下佢嘅"泰式肉蟹粉丝煲"
泰式肉蟹粉丝煲
我只蟹呢⁇⁇
]

蟹痴真系要一试!

]

最后要叫个菜,健康啲ma

呢个菜清清地!食完嘢浓味嘅食物再食返个炒露笋成个人爽晒

月亮虾饼