2019-03-25 181 浏览
孖宝车仔面,我细细个就食过。不过系葵芳果间。作为葵广常客,呢个名真系充满少女回忆,大个左已经好少食,结果前两日晏就放lunch,无啦啦见到我地荃湾都开左间孖宝!本身我同同事都无留意呢间野,但佢门口每隔5米就摆一个易拉架,仲要搭左个好似青衣戏棚咁嘅棚架,我地真系吓亲,再睇真啲,哗左出声。19蚊一碗?!三𩠌???包埋野饮?!唔系呀嘛??我地二话不说就入左去食,可能由于太平,小店入面都满座,我地要等一阵先有得入去。趁等候时间睇睇个menu,都系啲车仔面正路嘢。一间车仔面好唔好食,就一定要食三样嘢,猪红、萝卜同埋佢个汤。整体黎讲,猪红有事先处理过,够熟同够味,萝卜始终唔算当造,有少少老,不过唔苦。个韮菜饺就普通左啲,皮太厚,啲馅又唔够料。个秘制汁甜甜地辣辣地,汤底黎讲就真系无文x果啲突出,不过都几惹味,何况19蚊你仲想点?值得赞下系啲姐姐几友善,我等位果阵佢仲主动叫我企入啲唔好晒亲,虽然中午时间好繁忙,但佢地都无乜怠慢客人,我都食得几开心,何况19蚊仲想点!同埋由于太平,我一星期食左两次。第二次就试左咖哩鱿鱼、猪红同卤水豆腐,豆腐都几入味,不过咖喱鱿鱼另上同埋太冻,我个个唔太喜欢!Btw佢话原
孖宝车仔面,我细细个就食过。

19蚊一碗?!

三𩠌???

包埋野饮?!

唔系呀嘛??

Btw佢话原来佢地就系葵芳果间分店,唔怪得有种熟悉嘅味道!佢地话为左开业宣传下就做呢个价,叫做益下街坊㖞。我就觉得今时今日仲食到19蚊一餐有啲感动,我会支持呢间有心嘅小店!