2023-06-13 36 浏览
今日同同事去左土瓜湾做野。咁就当然要揾下附近有无特式小店啦 行到土瓜湾启岸是一个两层高的商场,佢地打做左一条食街(启岸巷子) 呢条食街都有好多人黎打卡 ,以日系装潢布满灯笼为主,当然都有两对小情侣影相。 环境都几靓。 有好多唔同类型的餐厅在此。 土瓜湾周边都系旧楼, 配上呢条巷子都几特别 。今次我地决定试下喺二楼嘅小店,"马拉GO"料理餐厅;真系一间小店,只有10个坐位, 但好企理整洁,仲摆设左不少店主珍藏嘅高达和幪面超人的figuer, 墙壁用上好多东南亚色彩砖丐砌成 有种热带风情嘅感觉. 坐低当然要揾好野食啦,我地点左1) 招牌槟城虾面 面的配料有鱼蛋、流心蛋、豆卜及粗芽菜,另外也有一只烧虾、大蚬及炸鱼会另碟上, 好浓郁嘅虾膏味汤底,鲜甜味美! 个汤底好有惊喜! 只烧虾同炸鱼都好香脆. 赞 ! 卖相相当吸引 2)怡保芽菜鸡椰香叻沙 个叻沙好香, 又挂面, D只鸡肉煮得好嫩! 3)斑兰麦脆咖央多士麦脆真系脆到好似薯片咁, 满满嘅酱料. 食唔停口. 4) 鬼马香蕉春卷个春卷内有香蕉蓉, 外脆内软. 最正系睇落口一D 都唔漏. 又唔油腻. 5) 班兰奶茶好香嘅班兰味, 仲要系几滑
今日同同事去左土瓜湾做野。咁就当然要揾下附近有无特式小店啦
土瓜湾周边都系旧楼, 配上呢条巷子都几特别 。

今次我地决定试下喺二楼嘅小店,"马拉GO"料理餐厅;

坐低当然要揾好野食啦,我地点左
1) 招牌槟城虾面

2)怡保芽菜鸡椰香叻沙
个叻沙好香, 又挂面, D只鸡肉煮得好嫩!
3)斑兰麦脆咖央多士
麦脆真系脆到好似薯片咁, 满满嘅酱料. 食唔停口.
4) 鬼马香蕉春卷
5) 班兰奶茶

好香嘅班兰味, 仲要系几滑溜.

马拉go - 红磡马头围道 63号启岸巷子1楼8号舖. 值得大家支持嘅小店 ! 用心制作.