2023-07-05 67 浏览
一班同事嚟食火锅放题,食放题最好嘅好处就系唔使谂食乜嘢,见到乜嘢自己想食自己去夹,又唔使惊叫咗啲嘢冇人食,非常之好👍晚市120分钟放题,时间都好够。餐厅有个自助火锅吧,出面放咗好多火锅食材,亦有好多熟食。叫咗个蕃茄汤底和中华辣汤底,首先嚟啲新鲜蔬菜🥬开下胃口先,生菜非常清爽,南瓜够晒甜。然后要食我最钟意食嘅海鲜,虾🦐,蚬,蟹柳,螺🐚,带子,蚝🦪,拎咗一大堆返黎慢慢烚。烚紧嘅期间就进攻熟食,烧菠萝🍍,烧粟米,烧翠玉瓜,烧虾,各种串烧都要少少。佢仲有好多其他嘅炸物,炸丸呀,春卷呀,薯饼等等,我真系食唔到咁多,就留返下次先啦!差唔多咁上下,海鲜都已经食得啦,开始肉食边炉,牛肩胛肉好好味😋,豚肉唔会有好大浸膻臭味,渌一渌就食得,所以食左好多豚肉!