2024-06-23 178 浏览
十分差的一次lunch经历👎🏻随便系就近浸会医院canteen食lunch,竟然系落单时遇到相当吓人既收银员。当日系星期六,人流唔多,有2位收银员,帮我落单系一位系冇戴眼镜既收银姨姨。🗣️叫餐过程中,收银员问需唔需要加野饮,问佢有咩野饮可以加,竟然答客人:加就加 唔加就唔加!(语气大声)‼️当时真系吓亲,先唔讲语气。因为第一次黎食,一心想知道有咩野饮可以加,先问一句,但系得唔到回应下,反而被反问翻,真系好无奈。本身系想加野饮,系个语气加呢句反问真系吓得我,以为自己系排免费饭。⚠️之后即时同佢反映 同佢既对答有问题,竟然话自己冇讲过,一面轻佻,问及佢点称呼时,仲指心口话自己冇名。🔆🔆🔆总括而言,其实对食物要求一向唔高,志在食饱,但系遇到如此奇葩服务,真系吓到忍唔住打出黎反映下,过门都系客,唔需要食餐饭都受气。希望有关部门睇到,改善下有关人员既服务态度。🔍🔍🔍建议如下:1. 每位员工要有名扣在工作服上2. 教导员工应有既对答基本礼仪,并非问非所答3. 增设意见反映问卷在餐厅内, 给予即时提供意见的渠道
十分差的一次lunch经历👎🏻

当日系星期六,人流唔多,
有2位收银员,帮我落单系一位系冇戴眼镜既收银姨姨。

好无奈。

🔆🔆🔆

希望有关部门睇到,改善下有关人员既服务态度。

🔍🔍🔍
建议如下: