2016-04-01
三个女仔系九龙湾睇完戏特登行去观塘食放题,真系为了食可以去到几尽!哈哈~呢间放题望落去真系唔多次食日本嘢,点睇都似酒楼,环境不错,够光猛,睇清D食物!睇openrice话呢间嘢好多品种,真系冇花冇假!食物纸都好多张!按照我地的惯例,一定系每张拣D~食客推荐呢度嘅蟹粥很赞,真的很赞,大大只蟹钳,足料!粥也很鲜甜。串烧拣了鸡肾,味道很足,烟烟韧韧。特别想说的是那个海胆手卷,通常手卷都好大一个,饭好多的,但这里不一样!手卷系mini版,饭不多,但海胆却铺盖了饭!仲有好浓郁嘅海胆香味!真系好正!炸物还是选了很爱食的甜紫薯同南瓜,不过不失。今次冇点叫寿司,因为点了很多刺身!不过呢度嘅寿司都系饭不多,细细旧的,就算细胃的也啱食!甜品也是很迷你的,小小一份,不会让人食到顶心顶肺!餐后甜品试试下,也是很不错的!烧菠萝也是每次必点的食物,消腻首选!烤羊架,非常有羊味,但不喜欢那股骚味的一定顶不顺,因为真的很浓郁的羊骚味!当然,每次放题又点会少咗刺身!呢间嘢好好,写几多就俾几多,绝不儿戏!我地三个大食女,当然唔会点少!三文鱼大大件又厚身,仲好新鲜!甜虾也是好大只同新鲜,一啖一只真系好正!还有带子、象拔螃、
宜家D放题成行成市,周街都系,想揾间出品好的都几难,经常都会奶嘢。。。好庆幸今次食呢间出品都不差,品种又多,食物又新鲜,不枉我地从九龙湾行去观塘