2023-03-03 2170 浏览
当想放肆咁食嘅时候,多数会拣去食自助餐或者放题,今晚就同男朋友去咗观塘大??喜食放题,大家都留定肚要放肆咁食。地方光猛阔落,一行行卡位和长梳化座,所有卡位都好宽敞阔落,坐得好舒适。自助区和饮品区都集中在一个地方,好方便。我地拣咗晚巿放题特价时段,由5:30pm-7:30pm时段,成人($258+10%/位)可任饮任食2小时。我地先马上用QR code落单点定一些食品,接着就去自助区,把握时间。先去自助区拎嘢饮。一排超大的饮品雪柜,有不同牌子的啤酒、茶、汽水、果汁、纸包饮品等,还有热茶、清酒和梅酒等,超多选择,好正! 男朋友要罐果汁酒,我就有杯梅酒,梅味唔算突出,但不太甜,酒味都几浓,不错!再去自助区取食物,热食有炸物、章鱼丸、麻辣小龙虾、豉汁蒸鳝、糖水和鸡汤;冻盆有猪耳、鸡肾、沙津菜、泡菜、中华沙律、螺肉、冻青口、冻虾、卷物等等。我地一口气拎咗四碟,有清爽新鲜的沙律菜、四款有创意的卷物、杂锦冻盆和豉汁蒸鳝。最钟意系豉汁蒸鳝,又滑又肥美,仲好入味,我encore了两三次。冻盆的麻辣鸡软骨够晒爽脆入味;鸡肾亦爽嫩入味,好味!刺身随即上枱,点咗三文鱼、油甘鱼、剑鱼腩、赤虾刺身、甜虾、希灵鱼等
梅酒
自助区食物
刺身
刺身随即上枱,点咗三文鱼、油甘鱼、剑鱼腩、赤虾刺身、甜虾、希灵鱼等等,满满一盘,好满足。三文鱼好肥美,柔软油润;剑鱼腩油润爽口,好鲜;油甘鱼亦很肥美,仲几爽身;大大只的赤虾好鲜甜,微爽黏滑;希灵鱼就啖啖爽脆,鲜甜美味,这几款刺身都质素不俗。
寿司
好快又上寿司,拣咗油甘鱼腩、和牛肩胛、火炙帝皇蟹棒、火炙三文鱼腩、 火炙左口裙边和芥末酱烧赤鱼。各款经烧的寿司都油香满舖,肉质油润柔软。最喜欢系火炙左口裙边和芥末酱烧赤鱼,甘香油润,好正! 烧和牛肩胛都好味,半生熟状,好嫩滑,又有牛香。
烧物、炸物和一品料理
到点烧物、炸物和一品料理,点咗好多款,有蒲烧鳗鱼、碳烤羊鞍、西京烧银鳕鱼、粉丝蒸扇贝、炭烧广岛蚝、烧新鲜菠萝、烧翠玉瓜、榴梿炸弹、野菌炒虎虾、蟹皇扒豆苗、鲍汁花胶盛宴等。蟹皇扒豆苗热辣辣,好翠绿爽嫩,仲有蟹香,要再来多碗。
烧物、炸物和一品料理
烧新鲜菠萝微暖,香甜多汁,相当新鲜。野菌炒虎虾都要encore,虾仁大大只又爽弹;蒲烧鳗鱼腍嫩肥美,沾满甜甜地的鳗鱼汁,不错!
烧物、炸物和一品料理
羊架肉厚,烧得焦香, 肉嫩味浓,啖啖肉汁,要encore;西京烧银鳕鱼好有鱼油香,仲好嫩滑,好味到我点了三次;粉丝蒸扇贝和炭烧广岛蚝都大大只,味道咸香惹味,不错!
甜品
九成饱要食埋甜品, 选择都唔少,好满足。雪糕冰柜放满雪糕杯、甜筒、冰条和雪糕糯米糍, 各有不同口味添!而甜品冻柜就有小蛋糕、慕丝、奶冻、豆腐花等。我地要咗两杯雪糕、一盒豆腐花、小蛋糕各慕丝各一。两款品牌的雪糕都好好味,有黑芝麻味和柚子乳酪,味道都好浓。咖啡慕丝就好滑,好香咖啡味,几好味! 最后,超饱……
2023-03-01
$283.8 (晚餐)
梅酒
自助区食物