2019-07-08
依间cafe🍔之前都去过一次,由主食,饮品到甜品质素都有返咁上下保证💪🏽 食材嘅配搭方面会比人一种清爽,冇乜负担嘅感觉💝 最重要系环境几chill,同朋友过黎放松下就最好不过嘞!-汉堡烧杂菜配咖哩蛋包饭($92) 包埋前菜同指定饮品~ 卖相好吸引😍 汉堡扒肉味几浓,而个蛋整得几滑,唔会过熟,香蛋味❤️ 咖哩就系偏甜个只日式咖哩,唔会辣,但就比较淡味左啲。烧杂菜都一啲都唔马虎,调味on point而且份量几多🤓另外点左茶食套餐🍵 ($80) 同样有前菜,主食方面拣左茶汤面,另有茶冷面同茶渍饭选择!汤底清新完全不油腻,淡淡嘅茶香💆🏻♀️ 面条口感幼滑。之后仲配以两个小菜,百香果鸡翼好推介👍🏽 酸酸味味仲有啲果香!烧鲭鱼配埋个自家制洛神花酱又额外多左份清新感🥰牛油果炒蛋多士🥑 就咁当下午茶食都够,因为炒蛋份量几多,好有满足感😙-杨枝甘露戚风蛋糕($55)🌼 佢哋嘅戚风蛋糕不嬲都系必叫嘅item❤️ 蛋糕好松软之外,仲有唔同口味拣!最近新推嘅就有杨枝甘露口味,完全系清新风🌱 芒果好甜,加上柚子嘅微酸同椰浆嘅香味,💯嘅满足感!蝶豆花伯爵茶卷蛋($62 连软品) 浅蓝色嘅卷蛋非常治愈💙 口感好软绵~
蝶豆花伯爵茶卷蛋($62 连软品) 浅蓝色嘅卷蛋非常治愈💙 口感好软绵~ 中间夹著伯爵茶忌廉,味道唔会过浓,系清幽嘅感觉😌
玫瑰阿萨姆奶茶(HKD$41)用上有机黑阿萨姆茶叶冲泡,加左法国玫瑰,带有啖啖嘅花香🌹 饮完成个人即刻放松晒!