2019-04-23
最近睇开团购网,见到品坊都有做团购,记得上次食过都唔错,就一于再约上次陪我一齐食既朋友再去食。 6点几去到餐厅外面,已经排左一条长长人龙,明显比上次无做团购时更多人。 而且即开生蚝条队keep住都系长龙,虽然等得耐左,但今晚生蚝好新鲜,系爱尔兰石蚝,虽然较为薄身,但入口好甜,好岩生蚝初学者品尝。全晚开蚝师父开足全场,食足全晚都有一两只太瘦,薄到无肉食,但太多数生蚝都系标准Size。 最令我失望系蟹脚,肉质好干,味道唔新鲜,闻到劲大阵雪藏味,比上次食既蟹脚品质差左好多,食完依碟就无再拎过。濑尿虾味道正常,普普通通,好食过蟹脚。 熟食算普通,终于无遇到上次小家的女厨师,切西冷既男师父好友善,好多人叫佢切2件都无唔高兴,照旧西冷有少少筋,比较难咬,肉味都算浓,可以再encore。特别系竟然有素天妇罗食,粉浆薄身,新鲜炸起,好脆身。 炸腐皮卷脆身,但味道较淡。猪手好干,而且肉质太鞋。 最后甜品时间,质素麻麻,最差系绿茶红豆糕,劲硬又无味,所以都系以Häagen-Dazs™雪糕作结尾,雪糕车有6格雪糕,但有2格雪糕蓝苺味系重覆,最受欢迎系新出既茉莉花红桑子石榴,好彩比我滗埋最后少少,之后refi
最后甜品时间,质素麻麻,最差系绿茶红豆糕,劲硬又无味,所以都系以Häagen-Dazs™雪糕作结尾,雪糕车有6格雪糕,但有2格雪糕蓝苺味系重覆,最受欢迎系新出既茉莉花红桑子石榴,好彩比我滗埋最后少少,之后refill都系重覆既朱古力味。
总括以言, CP值无之前咁高了,除左生蚝最好食之外,其他大部份的食物质素都有下降,尤其蟹脚真系唔好食!