2024-02-16
今日试咗呢间成日想试嘅旧式酒家,老实讲,有D失望。好耐无食过柚皮,见佢又唔贵,于是就叫了柚皮鹅掌,柚皮OK,百零蚊货仔绝对收货有余,始终太花功夫无乜师傅肯做,不过D鹅掌系就咁放D鹅掌落去煮,所以有雪味兼完全唔林。姜葱鱼卜份量就比想像中少,但系如果无记错好似系唔洗$100,OK啦,但系D鱼卜有D鯹,可能未必好新鲜。我地两个人Lunch Time去帮衬,谂住叫多一个𩠌试埋佢D烧味,因为见隔离枱只烧鹅好似好好食,于是就问个伙计有咩推介,点知佢就叫我地试吓呢个豆腐粉丝鱼汤,咁咪又试吓law,一边等一边突然间招呼好咗,我立即心知不妙,跟住个伙计仲话佢地用D斑仔好新鲜,咁唔叫都叫咗,又睇吓几多钱啦,个汤系唔错嘅,不过要$27X,结果两个人食个Lunch食咗$5XX,吓了一跳,其实成件事如果佢介绍时讲埋几多钱会好好多。
姜葱鱼卜份量就比想像中少,但系如果无记错好似系唔洗$100,OK啦,但系D鱼卜有D鯹,可能未必好新鲜。 我地两个人Lunch Time去帮衬,谂住叫多一个𩠌试埋佢D烧味,因为见隔离枱只烧鹅好似好好食,于是就问个伙计有咩推介,点知佢就叫我地试吓呢个豆腐粉丝鱼汤,咁咪又试吓law,一边等一边突然间招呼好咗,我立即心知不妙,跟住个伙计仲话佢地用D斑仔好新鲜,咁唔叫都叫咗,又睇吓几多钱啦,个汤系唔错嘅,不过要$27X,结果两个人食个Lunch食咗$5XX,吓了一跳,其实成件事如果佢介绍时讲埋几多钱会好好多。