虽然呢排天气好热🥵,但无损我哋继续打边炉嘅兴致,以前一路食开尖沙咀旺角不同嘅火锅店,到发现有「家嫂」呢间火锅店已经不时登门造访,虽然贵少少,但整体上都觉得算抵食,加上旺角又有食开嘅渌鼎记嘅质素开始下降,见而家订位容易咗,咁又食一次喇!家嫂一向都有头盘小食(酸姜皮蛋、虾多士、水煮鱼都几好食)、到刺身拼盘(好新鲜)、再嚟鸡煲(个鸡煲就较为一般般😏,可以唔驶食哂),咁上下就要留一留肚喇~ 到拣汤底嘅时候,本来拣咗个花胶汤底,后来有位侍应话有款新嘅冬瓜盅汤底,问我哋试唔试吓,我心谂冬瓜消暑都好㖞,跟住叫咗嚟试!佢哋仲好好咁不停问个新出汤底好唔好食,我哋真心都觉得唔错!值得推介!👍🏻到海鲜拼盘,有好多嘢食呀!有鲍鱼、贵妃蚌(好味😋)、蟹🦀、虾🦐、蚝🦪、蚬仔,都叫做好新鲜,而且可以不停refill!搞到我哋都挂住食海鲜而忘记去食肥牛🤣~ 最后,我再叫咗个椰皇,非常完满!(其实啲丸呀菜呀都食唔哂)😃批评容易赞赏难。点解我今次都想赞一赞家嫂呢?可能真系因为其他火锅店质素开始下降,例如前菜、任叫食材选择少咗,员工服务差咗啦,而家嫂叫做keep住个质素,虽然埋单差唔多要400几500一个,同埋酱料区地下有

刺身拼盘

冬瓜盅汤底

批评容易赞赏难。点解我今次都想赞一赞家嫂呢?可能真系因为其他火锅店质素开始下降,例如前菜、任叫食材选择少咗,员工服务差咗啦,而家嫂叫做keep住个质素,虽然埋单差唔多要400几500一个,同埋酱料区地下有少少黐立立😅,但整个用餐体验唔错,值得一赞!👍🏻
2023-07-11
刺身拼盘