2019-03-26 968 浏览
平时经过呢度,觉得呢间铺头主打系食火锅今日同朋友行行下街嘅时候肚仔饿就发现咗原来佢有lunch set, 见佢价钱都几合理咁就入去试啦我哋入门口上楼梯,以为自己去咗文青cafe去错地方添餐厅嘅装修好靓又细致,一排落地玻璃窗口位,成间餐厅气氛好浓厚又舒服几岩同朋友一齐嚟食下嘢㗎。两个女仔食得唔多 嗌咗两个lunch set,lunch set 系有餐汤椰子鸡脚汤呢一煲汤比较清淡啱啱好, 因为个汤淡啲咁你之后食嘅主菜就唔会冇味觉啰喇沙海鲜乌冬有虾,鱼腐,青口和蟹柳,材料丰富喇沙嘅汤系啱啱盖过咗啲材料,味道浓沃但一啲都唔辣只有香茅味,同埋 椰香, 其实呢感觉比较似捞乌冬,但系都几适合我呢一啲钟意食辣,但又唔系食得好辣嘅人椰子汤鸡米线唔好以为听个名好似好清淡㗎嘛,呢一个汤底,系好鲜甜有阵阵椰香鸡肉好嫩口, 仲要系冇骨㗎顺带一提过米线煮到好淋身如果钟意食林口咁嘅米线朋友就啱喇我个人就麻麻地荔枝冰茶唔算太甜味饮就有一阵荔枝香好饮又大杯嚟呢度食嘢,其实最重要嘅都系同朋友有个靓环境倾下计咁样打下卡啰
平时经过呢度,觉得呢间铺头主打系食火锅
今日同朋友行行下街嘅时候肚仔饿
就发现咗原来佢有lunch set,
见佢价钱都几合理咁就入去试啦

我哋入门口上楼梯,以为自己去咗文青cafe去错地方添

几岩同朋友一齐嚟食下嘢㗎。

两个女仔食得唔多 嗌咗两个lunch set,

lunch set 系有餐汤

椰子鸡脚汤

喇沙海鲜乌冬
有虾,鱼腐,青口和蟹柳,材料丰富

喇沙嘅汤系啱啱盖过咗啲材料,

椰子汤鸡米线

唔好以为听个名好似好清淡㗎嘛,
呢一个汤底,系好鲜甜有阵阵椰香
鸡肉好嫩口, 仲要系冇骨㗎
顺带一提过米线煮到好淋身
如果钟意食林口咁嘅米线朋友就啱喇
我个人就麻麻地

荔枝冰茶

唔算太甜味饮就有一阵荔枝香
好饮又大杯

嚟呢度食嘢,其实最重要嘅都系同朋友
有个靓环境倾下计咁样打下卡啰
2019-03-25