2018-08-21 187 浏览
一去到觉得呢间餐厅超靓呀!好似啲法国嘅coffee shop咁样! 系门面已经觉得好靓呀!望落去入面呢就有啲小清新嘅感觉,我觉得老板系设计上面一定系非常之有SENSE嘅, 品味好好呀 !!!睇下个menu啦~~~个menu都简简单单咁样嘅 ,食物方面呢都系大路的西餐啦床主, 你谂到嘅都会有~~~样样都有啲啦 由于今日系庆祝表妹就嚟生bb, 所以我哋嗌得丰富啲啦~~~其实打开menu入面好多嘢我都想食㗎啦~!咁首先呢就叫咗鹅肝多士~!呢个就系我嘅最爱啦系就系因为比较肥所以我都唔敢叫得多, 都系一碟JA~ 鹅肝多士呢我自己觉得呢个鹅肝如果再厚啲就好喇~~~又或者个多士可以薄D~~咁鹅肝个味道会比较出D~~~效果会再好啲!之后呢就系左碟蒜香牛柳粒畀表妹长胎啦, 有蒜香咁, 几香口, 好适合倾计的小食~另外仲有嗌咗我老公最钟意嘅芝士酿大啡菇 ,个芝士大啡菇真系不得了啦~~~大啡菇本身已经有一种好浓沃嘅鲜味~~~再加上芝士酱烘焙至表面金黄色~~~简直系人间极品呀之后见到MENU有个叫做啤酒炸浆炸鱼薯条,我想试下咩叫啤酒炸浆,所以就嗌咗一份啦~~ 哗~!好靓呀~!炸鱼薯条望落去超级松脆咁!!!个薯
一去到觉得呢间餐厅超靓呀!

哗~!好靓呀~!炸鱼薯条望落去超级松脆咁!!!个薯条系粗身𠮶啲~~~我忍唔住一摆上枱我就即刻食咗几条啦!!!
热辣辣卜卜脆~~超好食!!

我想讲, 因为表妹佢迟咗少少嚟,摆左十五分钟先食都仲系热辣辣㗎!!
啤酒炸浆炸鱼薯条
啤酒炸浆冇酒味, 但份外香脆~~~面头带点咸香, 炸得超好~~~唔知系咪个口感会比较厚实~~

之后呢我就见到menu上面写话全部FRUITY DRINK都系用鲜果去制成嘅~~~咁所以我就要咗士多啤梨薄荷梳打啦
哗真系好fit嘅咁入面仲有啲果肉添我觉得呢一会所但系非常之值得叫佢好好饮呀咁我表妹都买咗一杯
鲜果士多啤梨柠檬薄荷梳打

另外呢仲有呢个牛柳咁之后呢我哋都嗌咗两个意粉同埋饭啦咁呢两个就系分别系黑松露意大利饭啦咁同埋都系松露粉松露松露意大利粉嘅咁我觉得呢两个就不过不失啦系啦另外呢就仲有两个煮食就系group

同埋西冷牛扒哗个西冷牛扒真系超正呀大过你块面呀真系
今次我哋唔可以嗌得太生, 所以我叫咗八成熟~~~~因为表妹大肚㗎嘛
真系好好味㖞~~~咬落去又弹牙又好多肉汁~~~超级好食!!!睇个样已经系觉得非常之吸引㗎啦!!!

咁呢个RIBS呢佢条火喉, 味道同埋腌料都系做得非常之好㗎, 做到外脆内软嘅效果
切起上嚟唔会话好硬, 好容易切, 好松软咁...
原来烧猪肋骨系可以做到咁完美嘅效果!!
 呢间餐厅呢我真系觉得系一定要再食㗎!!!约一啲文青嚟gathering一定开心到不得了~~~~
唔单止大饱口福,重大饱眼福添呀!睇啲相咁靓就知啦
2018-08-16
啤酒炸浆炸鱼薯条