2019-07-03
平时都几钟意食台湾嘢,又钟意饮台式茶饮,所以经过见到呢间四季良晨都有啲兴趣试下。打开餐牌,有啲set仲有菜加炖汤,均衡饮食,够健康啦挂,都不过系七十几蚊姐,几抵食。比较可惜嘅系牛肉面冇定食set,只可散叫🥺。为食嘅我地太肚饿啦,叫左两款小食同飮品顶住肚先😋《桂花鸡翼》本身觉得桂花配鸡翼好似九唔搭八,但食落有惊喜㖞!鸡翼个皮好脆,肉够juicy,个酱汁系桂花糖浆,有花瓣嫁,食落好重花香,配鸡翼又意想不到地几清新几夹㖞!推介!《煎饺子》见餐牌写个饺子系明系爆汤汁同必食,所以叫左。咬落又真系好爆汁,馅料丰富,唯一系略嫌个皮厚左少少。《仙气火龙果茶》颜色红红地紫紫地咁女仔应该几钟意。茶底相信系桂花,上面就系火龙果汁,比例几平均,火龙果味都明显,我建议可以叫少甜,可能果味会更出。《芝士奶盖桂花乌龙茶》个芝士奶盖偏甜,冇咸香味,配埋桂花乌龙,饮落竟然有啲似芒果奶昔嘅味道。我个人比较钟意喜茶𠮶款咸咸地嘅芝士奶盖,配纯乌龙茶应该会更突出到茶味。其实已经有啲啲饱,但仲有两个主菜未食😂《卤水猪手饭定食》猪手好入味而且炆得好焾,最想赞嘅系个炖汤,苹果无花果炖排骨,好清甜好正!!仲有好多汤渣可以食,所以饮完已
为食嘅我地太肚饿啦,叫左两款小食同飮品顶住肚先😋
《桂花鸡翼》
《煎饺子》
《仙气火龙果茶》
《芝士奶盖桂花乌龙茶》
其实已经有啲啲饱,但仲有两个主菜未食😂
《卤水猪手饭定食》
猪手好入味而且炆得好焾,最想赞嘅系个炖汤,苹果无花果炖排骨,好清甜好正!!仲有好多汤渣可以食,所以饮完已经好饱。
《三盛牛肉面-红烧汤底》
三盛分别系牛腩牛𦟌同牛丸,份量好足,面好弹牙,个汤底微辣同有啲红萝卜嘅甜味,亦有少少药材味,我个人比较偏好重啲药材味,所以呢个汤对我黎讲算系偏甜左些少,但我男朋友Kay哥就觉得几啱佢口味。
总括来讲,唔错,可以再战。🙂