2024-01-18
今次去左间环境舒适既咖啡店 "Turned Coffee & Roastery",地方都几阔落,有空间感,现代简约风格设计,可以打卡一下 ~依度啲食物多数以轻食为主,有多款选择,主食同甜品都唔错。我地点左沙律、主食、饮品及甜品。无花果合桃石榴果黑醋沙律 $80用多种新鲜食材作沙律,无花果、石榴果都好清甜,烘焗过嘅合桃脆口,蔬菜翠绿鲜爽,加埋酸酸甜甜黑醋汁,令成个沙律好清新!全日早餐升级版 $120 全日早餐有两款选择,依个系升级版,食材非常丰富呀,包括烟肉、香肠、烟三文鱼、炒蛋、烤车厘茄、烘烤bagel、Scone、炸薯仔、牛油果多士和烤蒜,每种食物好新鲜,多重口感,味道又非常配合,值得推荐既菜色。慢煮黑蒜牛面肉炖意大利饭 $118牛面肉炆至软身,入口即化,食落非常嫩滑,牛肉味道好浓厚,肉质细致有弹性,意大利饭软硬适中,铺左满满芝士,口感溶溶,与酱汁拌匀一齐食,香浓美味。新鲜红桑子忌廉蛋饼 $68 蛋白饼用嚟整甜品我特别钟意食,烘烤后非常脆,里面仲有蛋糕同云呢拿雪糕,口感软绵绵,冰冰冻冻,红桑子、开心果与忌廉淋上蛋白饼面层,食起嚟好fresh,唔会
无花果合桃石榴果黑醋沙律 $80
全日早餐升级版 $120
慢煮黑蒜牛面肉炖意大利饭 $118
新鲜红桑子忌廉蛋饼 $68
蛋白饼用嚟整甜品我特别钟意食,烘烤后非常脆,里面仲有蛋糕同云呢拿雪糕,口感软绵绵,冰冰冻冻,红桑子、开心果与忌廉淋上蛋白饼面层,食起嚟好fresh,唔会滞又唔太甜,浓香美味,甜品好有水准!
焦糖脆脆咖啡 $45
咖啡既微苦香气配搭牛奶既香醇,上面撒上香甜既焦糖脆脆,3种材料结合,饮起来好幸福感!
Chocolate $45
带浓郁朱古力香,口感顺滑易入口,散发可可香气,钟意朱古力嘅你点可以唔拣呀!