今日放工喺附近见到间新开嘅泰国菜🇹🇭最爱泰国菜嘅我一定要试吓❤️装潢有种小清新典雅嘅感觉同一般泰国菜唔同🤪味道一样有返咁上下水准有惊喜呢🤩⭐️ 香叶肉碎煎双蛋饭 🍳肉碎炒得干身浓郁嘅香叶香气🌿口味好地道👍🏻煎到脆卜卜嘅双蛋蛋汁流到饭入面🥚系简单地道嘅味道⭐️ 青咖喱鸡捞米线 🥘青咖喱鸡香料味重辣度都好惹味🌶️鸡肉带焦香🍗好似沾面咁嘅食法令到米线吸收晒咖哩嘅香气🍜⭐️ 地道炸鸡枣 🐔炸得超香口好有泰国夜市摊档嘅感觉✈️灵魂系一定要配上辣鸡酱🥫酸甜嘅口味有特色⭐️ 飞天通菜 🥬同样系食泰国菜嘅必备☺️ 除咗辣度之外外呢度嘅调味同样带蒜香比较温和🧄配饭食岩岩好⭐️ 芒果糯米饭配雪糕 🥭芒果甜度好新鲜恰到好处💛配上糯米饭既口感黏糯度适中带米香🤍⭐️ 泰式奶茶 🧋虽然甜度同冰块系固定🧊但系呢个比例控制得啱啱好茶香浓郁🍵甜度唔会太高喧宾夺主非常惊艳🍭⭐️ 青柠梳打 🍋‍🟩入口清爽感觉好Fresh🥤平衡返浓郁嘅泰国食物就啱啱好
香叶肉碎煎双蛋饭
⭐️ 香叶肉碎煎双蛋饭 🍳