2019-07-09
早排朋友放假,所以打算去西环果边行下影下相。行到攰攰地,比我地发现呢间隐世文青cafe,所以我地决定入去坐下hea下。餐厅细细间,系冲野饮嘅bar枱隔离会有一两张高枱。佢都有几张比较矮小嘅枱,但相信walkin嘅朋友会比较难安排到。加上cafe有啲霓虹灯装饰,相信夜晚黎嘅时候会更加靓,岩晒影相打下卡!我同朋友2个叫左个salmon and waffle breakfast黎share。唔好睇佢细细碟,其实食落都好够饱。烟熏三文鱼共有3小块,食落淡淡烟熏味好正。waffle佢比左4块,糖浆用小杯仔装起。薯饼炸到香脆,炒蛋软滑加少少黑松露碎调味,waffle脆卜卜,食完咸野再食啲甜野就岩晒!另外朋友同我一人叫左杯ice chocolate同apple juice。2杯饮品同waffle breakfast perfect match!咁就比我地hea左一个下午!