2023-12-24 219 浏览
喺这家班兰主题嘅港式蛋糕店,我试咗几款令人心动嘅甜点。首先佢哋嘅鲜班兰核桃戚风蛋糕真系撩到我心尖尖,松软嘅戚风加埋香浓嘅班兰,食落真系舒服到不得了,每啲蛋糕都做到外表同内在都系咁吸引🍰。跟住嚟个鲜班兰芒果芝士卷,芝士同班兰嘅结合真系得嚟唔腻口,加埋啖啖芒果肉,咬落去嘅每一口都爽滑得嚟又唔会太腻,真系食到停唔到口😋。点杯班兰咖啡返嚟试吓,那个微妙嘅班兰香气夹带咖啡嘅浓郁,饮落去很有层次感,而且香气满溢,系完美嘅伴侣。最后照实话,去到呢间店,我最期待嘅就系斑兰合桃戚风蛋糕。佢哋嘅蛋糕唔单止外观靓,而且每一啖都品尝到舒泡泡嘅口感同清新嘅班兰味,真心推介畀班兰控们👍!所以话,求求其阵你要喺佐敦行街,记得顺道嚟味尝下这些斑兰美梦嘅甜品吖!