2019-12-11
2088 浏览
石蓠粉仔唔系住附近 返工返学经过 都未必会好似我咁黎到试到佢地既粉仔呢间石蓠粉仔系唔多近车站 又起上左斜既位置 我就系起下面行上黎食 真系唔简单有同学仔住附近 话食过呢度既粉仔好正 亦睇过有报导介绍过呢度系日日新鲜制造 仲系用日本面粉人手做 所以我就黎试试佢望落粉仔系扁长方形 一条条 咬落去质感就似厚身啲上海面 但非常之滑 而且好吸汤汁 粉上面见到其他材料好似冬菇同虾米咁 同粉仔好配合 晒上葱花 虽然只系几十蚊既小吃 但好味 食得开心鱼蛋系陈皮鱼蛋 佢既咖喱汁系用小辣椒自家制 辣系香辣个种 口感唔错另外店员推荐佢地既鲜榨椰汁 我放弃左平时钟意系咁叫既豆浆 试下呢杯椰汁 饮落几特别 有椰子香味之余出奇地滑 原来系加左花奶 所以有咁既效果 好饮 又可以解返佢头先秘制鱼蛋既辣 唔错
鱼蛋系陈皮鱼蛋 佢既咖喱汁系用小辣椒自家制 辣系香辣个种
口感唔错