2017-06-11 115 浏览
朋友知我钟意试新野,今日带咗我去食呢间点心・鸡煲火锅😂听个名劲怪,又点心又鸡煲咁,到底夹唔夹架?!餐厅一出mtr站就系,交通都好方便。 我地叫咗$168个餐,点心、鸡煲、野饮同配料都系任叫。一开始我地就叫咗胡椒猪肚鸡煲😋胡椒味唔系好浓,又唔会好辣,好适合唔太食得辣嘅人,即系我朋友😂另外,鸡系分开用盘装著,方便我地先饮咗啲汤,再落鸡一齐食。啲鸡好嫩滑,唔会好硬,配合埋啲胡椒味,好惹味!😝点心有几款唔同嘅饺类,例如:虾饺,菜饺等等。而我就最钟意食虾饺,块皮够晒薄,而且啲虾都好弹牙!😋食完鸡之后,侍应就拎咗打边炉嘅食物嚟,有好多款,例如:青口,云吞,各种不同嘅丸类等。值得一提嘅系肥牛,唔会好似平时打边炉个啲咁劲肥,油脂分布得比较均匀!另外,佢地自家制嘅手打丸都好好食,一定要再叫。野饮方面,佢地有各式各样嘅汽水供应。仲有酸梅汤提供,酸梅汤配打边炉超适合,又可以清热解渴👍🏻味道有少少罗汉果,饮落更加香,重点系唔会好酸,赞!最后,食完火锅仲有甜点供应,系桂花糕。可惜我地一开始食得太多太饱,所以都食唔落桂花糕,下次一定要留肚试下先得~
朋友知我钟意试新野,今日带咗我去食呢间点心・鸡煲火锅😂
听个名劲怪,又点心又鸡煲咁,到底夹唔夹架?!

一开始我地就叫咗胡椒猪肚鸡煲😋

另外,鸡系分开用盘装著,方便我地先饮咗啲汤,再落鸡一齐食。
啲鸡好嫩滑,唔会好硬,配合埋啲胡椒味,好惹味!😝
点心有几款唔同嘅饺类,例如:虾饺,菜饺等等。
而我就最钟意食虾饺,块皮够晒薄,而且啲虾都好弹牙!😋

另外,佢地自家制嘅手打丸都好好食,一定要再叫。

野饮方面,佢地有各式各样嘅汽水供应。
仲有酸梅汤提供,酸梅汤配打边炉超适合,又可以清热解渴👍🏻
味道有少少罗汉果,饮落更加香,重点系唔会好酸,赞!

最后,食完火锅仲有甜点供应,系桂花糕。