2019-09-26 54 浏览
今日收工同朋友去旺角买衫,买完谂住食埋饭先返屋企,行经附近有间叫添喜冰室,发觉嘢食几吸引,价钱又抵,所以就拣左呢间!因为二个人所以要搭枱,不过都预左,晩市多人嘛!入到去睇完餐牌就嗱嗱声叫嘢食,因为劲肚饿,虽然多人,但上菜好快,大约等左十几分钟就上齐!首先食既系碎蛋大虾牛角包,佢既碎蛋又滑好嫰,配俾新鲜原只大虾非常好食之后开始食佢地店员极力推荐小食拼盆,其实我曾经犹豫过,始终炸物怕肥,不过都豁出去,食完先算,首先卖相一流,有芝士青口,BBQ鸡翼,炸虾多士,炸洋葱圈,尢其系炸虾多士,卖相金黄通透,食落感觉每块西多都炸得刚刚好,每一啖都夹著大虾既香味,简直系男士恩物,二件虾多士份量十足,另外芝士青口都值得推荐,浓郁芝士加上肥大肉厚既青口,完全系最佳配搭!因为我地好钟意虾,所以仲叫左鲜茄大虾意大利粉,佢地个意大利酱非常特别,除左浓厚蕃茄味,仲酸酸甜甜,非常惹味,而且意粉软硬适中,口感十足!