2021-10-10
我住系九龙东,究竟系因乜解救难得入到黎荃湾都要食一锅堂呢🤣🤣系爱?定系责任?系爱呀!❤️❤️平时去旺角分店就去得多,上网见到新都会分店6月先新开张,难得可以去荃湾朝下圣🥰-环境真系好舒服呀😌😌因为佢地装修好新净,加上灯光又光猛🥳同埋感觉上佢比旺角会少人啲,冇咁逼😆😆-食过几次午市任食之后,简直系爱上左吖🥰因为夜晚食太多就会好容易个胃唔舒服,食2点就可以有多啲时间消化~仲可以悭埋夜晚个餐tim🤣🤣-出面仲设有好大个自助区,可以自己拎嘢饮、丸类、蔬菜、熟食同埋酱料🤩地方好大👍-我又系例牌叫左B餐再加海鲜😉因为B餐已经包含左我最爱嘅手打丸~同埋牛肉嘅质素已经好满意🥳新都会虽然系新店,但系佢嘅水准依旧可以保持!牛肉同猪肉色泽都好红润,唔好有阵阵嘅雪柜味👍👍-海鲜虽然要加$20先可以任食,但绝对系一个回本位呀😇选择十分之多,比较特别嘅有白鳝片、脆肉鲩、唔同嘅贝壳类等等😇全部都好新鲜🥳最欣赏都系啲海虾,基本上食咗八只,都冇一只系梅嘅👍-每一次嚟食我都最钟意佢嘅自家制饮品👻包括洛神花茶、陈皮炖柠檬、薄荷乌龙茶、同埋蝶豆花茶,蝶豆花茶入面仲有爆珠tim呀😋❤️全部都好有诚意👍唔甜又健康🤩