2024-02-02 64 浏览
今日妈咪带我去Baker Talent 买面包。妈咪话呢间由新加坡进军香港嘅面包舖,佢地嘅面包口感柔软,亦带有丰富东南亚口味,为保持统一嘅品质,馅料是由新加坡及马来西亚直接空运来港。咁高质素嘅面包好多人帮衬架,叫我拣返个面包返屋企做下午茶。一入门口我见到一樽樽嘅焦糖爆谷就好想食,妈咪话买一樽返屋企一齐食!Yeah! 我最钟意就系食爆谷喇!然后我就系咁多款面包之中拣左个紫薯软包,呢个包入面啲紫薯馅多到爆,食落唔太甜,唔觉唔觉就成个食晒。而妈咪就拣左个爆浆朱古力,因为我未够6岁唔食得朱古力,我只可以望住妈咪食☹️,妈咪话咬一啖个包啲朱古力浆就爆到成口都系。佢就好啦有得食朱古力🍫 我大个啲都想试呀⋯⋯头先望住个甜品柜,有好多唔同嘅产品: 冬甩、马卡龙、布甸、啫喱等等………样样野都好想食呀🤤妈咪话下次再带我嚟比我自己拣几个😍😍原来佢哋啲奶茶都好出名架!妈咪话因为要去第二度暂时拎唔到咁多野 ,佢话下次会再嚟买。@kola_pr @bakertalenthk。。。。。。。。。。。。。。。。。店舖: Baker Talent地址:红磡黄埔天地奇妙坊第1期地下7E号舖#面包控 #蛋挞控 #kol #早
今日妈咪带我去Baker Talent 买面包。

@kola_pr
@bakertalenthk

。。。。。。。。。。。。。。。。。

店舖: Baker Talent
地址:红磡黄埔天地奇妙坊第1期地下7E号舖

#面包控 #蛋挞控 #kol #早餐的日常 #下午茶 #奶茶控 #baker #talent #轻食 #香港美食 #yummy #新加坡 #为何深宵总是饿 #HK