2023-02-03
🌟餐厅系新加坡过江龙, 主打来自鹿儿岛的小田和牛怀石料理, 全店只供应11道菜晚市及8道菜午市厨师发板🧑🏻🍳 只设吧台, 全程由日籍大厨席前主理‼️ 🌟除咗中间清清味蕾嘅柚子雪葩及最后嘅甜品外, 每道菜均以和牛入馔🐂 大厨运用咗刺身、低温慢煮、烧烤、火炙、寿喜烧等不同的方式去炮制和牛, 惊喜十足喔🤩 店员亦会喺每度菜上枱时为食物作出详细嘅介绍, 够pro又细心👩🏻💼当中我最喜爱嘅系 : 🐂座付 Zasuki 煮込み厚切り牛タン 松叶人参用上牛骨汤、黑萨摩鸡汤和鲣鱼汤以慢火炖煮多个小时而成, 汤头清甜, 牛舌十分软腍。🐂向付 Mukouzukeタルタル キャピア 熏制ウニソース 烟熏和牛他他集合多个和牛部位, 熏制他他以玻璃碗呈上, 面头配上海胆及鱼子酱, 令口感更升华, 最后可用紫菜天妇罗沾嚟。🐂温物 Warm Dishすき煮 煮込み玉葱 温泉卵 トリュフ寿喜汁为开业时熬煮至今, 味道极香浓!师傅仲喺我哋面前刨落黑松露片, 回味无穷!剩低嘅酱汁可以到淋落旁边嘅黑松露饭捞埋食~🐂强肴 Shiizakanaカツサンド 海胆 キャピア 特制ソース自家制松露和牛三文治用上西冷部位, 牛味浓郁
当中我最喜爱嘅系 :
🐂温物 Warm Dish
すき煮 煮込み玉葱 温泉卵 トリュフ
🐂强肴 Shiizakana
カツサンド 海胆 キャピア 特制ソース
自家制松露和牛三文治用上西冷部位, 牛味浓郁, 分别配上海胆同鱼子酱。
🐂烧物 Yakimono
サーロイングリル フランスフォアグラカツ 生麸肉味噌
烧和牛西冷肉质鲜嫩, 还配上了炸鹅肝及爆谷, 摆盘超级精致!
🐂食事 Shokuji
温稲庭うどん テールスープ 霜降り肉
生和牛片放入滖热清汤当中, 客人可以以个人喜好去决定牛肉嘅生熟程度, 放得越耐清汤牛味会更加香浓。和牛片呈现美美霜降油花, 入口即溶。