2024-01-23
今日同完同事去完沙田中心食饭,就慢慢步行行咗去沥源广场二楼2买包包食🤣由于呢间面包舖系喺沙田新开嘅,指示牌唔系咁清晰,所以太易揾!你可以见到佢而家门口有啲花牌竖喺度🤣🤣🤣就系𠮶间喇!本身唔系好钟意食包嘅我,都被呢度嘅招牌面包吸引左🤭一次试唔晒咁多嘢,要分几次去🤤以下就系我嘅target喇🌟我今次就买咗呢啲口味试试佢😙🌟𝓟𝓪𝓷𝓭𝓪𝓷 𝓚𝓪𝔂𝓪 𝓟𝓸𝓵𝓸 𝓑𝓾𝓷 咖椰菠萝包($10)诚意推介,好特别嘅combination,够晒新加坡特色风味🫡第一口咬下去,是脆皮班兰包,班兰味没草青或苦涩,相当清新,跟脆皮配搭则是新口味。甜度跟预期一般甜,却出奇不腻👍🏻。🌟𝓒𝓱𝓮𝓮𝓼𝓮 𝓣𝓪𝓻𝓽芝士挞($7)芝士味够浓🤤tart够脆,我以为自己眼花,原来真系$7一个🤣🫶🏻下次要买多几个同同事分享下😍🌟4重芝士大包- 六小个($24)留黎同仔仔分享🫶🏻🫶🏻仔仔不停撕啲芝士嚟食😂呢个芝士味都几浓细细个都几好食,唔会太肥腻😃🌟𝓒𝓻𝓪𝓷𝓫𝓮𝓻𝓻𝔂 𝔂𝓸𝓰𝓾𝓻𝓽 𝓑𝓾𝓷 蔓越莓乳酪包 ($10)流心yogurt, 酸酸meimei会令人几开胃😊有少少似甜品,几啱我口味😎下次都会想再食!#面包控 #蛋挞控 #kol
以下就系我嘅target喇🌟我今次就买咗呢啲口味试试佢😙
甜度跟预期一般甜,却出奇不腻👍🏻。
🌟𝓒𝓱𝓮𝓮𝓼𝓮 𝓣𝓪𝓻𝓽芝士挞($7)
🌟4重芝士大包- 六小个($24)
#面包控 #蛋挞控 #kol #早餐的日常 #下午茶 #奶茶控 #baker #talent #轻食 #香港美食 #yummy #新加坡 #为何深宵总是饿 #HK
地址:沙田沥源街6号沥源广场2楼206号舖