2020-01-17
唐记包点 #太子咁啱见到唐记出咗新嘅芋蓉包,作为芋头控嘅我当然唔可以错过🤩!唐记个芋泥包不嬲都几受欢迎,虽然甜咗少少但系性价比几高。椰汁芋蓉麻薯包🍞💜$8今次呢个加入麻薯,令到成个口感更加烟韧,我都几欣赏佢个麻薯,软软糯糯,带点椰汁香。另外佢个芋蓉同平时𠮶芋泥包系有分别架!味道更有天然嘅芋头香,口感仲保留小小颗粒,比起芋泥包更加似台湾𠮶种芋头。唯一嘅缺点系佢𠮶包好黏,有啲一pat pat,始终都比唔上台湾馒头嘅口感。味道: 4.3/5性价比: 4.5/5流心奶黄包🍞💛$8唐记不嬲都有奶皇包,但系偏向吉士质地,依家终于出流心版本!比我想像中更加流心,⼀搣开啲馅料系涌晒出嚟,而且咸蛋黄味都几香,有少少咸蛋黄粒喺下面,比我想像中好味,好过好多中式茶楼!不过缺点都系𠮶句,个包真系有啲黏口。味道: 4.2/5性价比: 4.5/5
椰汁芋蓉麻薯包🍞💜$8
味道: 4.3/5
性价比: 4.5/5
流心奶黄包🍞💛$8
不过缺点都系𠮶句,个包真系有啲黏口。
味道: 4.2/5
性价比: 4.5/5