2014-04-23
新北江商场出哂名有好多好地度嘅四川、云南店.... 可谓高手云集,相信店方多数是来自大江南北,先可以煮出甘有风味嘅菜色。今次有目标地向 闻名已久的 丽江米线揾食 , 次次去亲、次次爆场,当时八点, 有十几人店外等位及等外卖。坐位只有十几个,地方好细又迫,虽然我一向主张 ~ 食味道而唔系食环境 , 但收工带著疲累的躯体,我真系唔想等位。 所以~决定外卖回家慢慢食 点好后 ,等左十分钟就有啦,仲快过堂食等位 点了一碗麻辣红烧肥肠米线$28,猪肠份量少了一点,只有4旧,但一点肥膏都没有,洗得几干净,可以看到店方用心制作食品,值得一赞。猪肠够哂入味,米线份量又够多,外卖回家都没有吸哂d汤(回家路程十分钟左右),食到尾汤底仲热辣辣 赞~~加了$5要杯冻柠茶,好够柠檬味 再加左碟 麻辣鸡$32,麻辣好入味,但又不会辣到入唔到口,味道唔错,可惜骨多肉少,但整体都不俗
点好后 ,等左十分钟就有啦,仲快过堂食等位
加了$5要杯冻柠茶,好够柠檬味
题外话/补充资料:
新北江商场~~的确有好多有质素嘅食店,虽然没有华丽的装潢,但揾食~最紧要好食。