2018-08-01
今日好想食炸鸡, 铜锣湾好多炸鸡店, 间间都差唔多, 但未必间间好食, 有啲炸到干晒, 有啲只系得个辛字乜味都冇!朋友介绍我食新开既Hwaduk chicken, 佢系利园5附近,好方便,去到见到好多高级餐厅都进驻呢度就知系好野啦!环境啱哂三五知己 causal lunch or dinner, 夜晚仲可以啤啤佢! 冇左楼下花生bar,呢度另一good choice!我地叫左招牌烧烤鸡,招牌真系招牌,肉汁juicy又不会干争争,勒唔会得个咸或者辣,令人忍唔住一块又一块接住食,停唔到口!叫左个juice ,正,好多果肉,食完招牌鸡饮呢个超夹,减油减脂,lunch 无酒精,健康之选!怕唔饱可以试下呢度其他小食,pizza应该都正,因为系手造薄pizza, 我地叫左海鲜乌冬,好多料呀,有蚬,青口,八爪鱼,大块鱼肉超丰富!