2018-03-28
呢间野已经黎过几次,每次都净系食羊肉抢汤拉面,见到隔离枱嗌成几样𩠌好羡慕。难得最近松动左,就忍唔着要黎试佢其他嘢食!我地两个人嗌左羊肉抢汤拉面、招牌小笼包(5只)、虾米津白、上海炒年糕🍜羊肉抢汤拉面就系不嬲都咁钟意食嘅,首先佢个汤好正,好重羊肉味得黎又唔酥,啲拉面条条都粗幼唔一样,系人手拉出嚟嘅,全部都好烟韧。入面仲有啲羊肉同一啲配菜,啲羊肉就有时比较酥。我哋两个人share嚟食,所以侍应都有帮我地将啲面剪开两份🍙招牌小笼包(5只),啲皮好薄,只只都超大只而且好多肉汤,个包有啲难夹,我哋要用筷子慢慢推佢上匙羹先食到🍲虾米津白就比较普通,虾米既味觉得可以再浓啲🥘上海炒年糕啲年糕唔系好烟韧,但全部都好黏有啲痴牙,𠮶酱汁浓度适中唔会过咸两个人食呢四碟菜都好饱,可能将其中一个面食转做其他小食会好啲。餐厅虽然唔近任何地铁站,不过揸车人士都可以喺外面泊街。总括来讲餐厅嘅性价比好高,适合任何人士黎食!
🍲虾米津白就比较普通,虾米既味觉得可以再浓啲