2016-10-08 3522 浏览
新店开张第二天咁啱星期六要返工, 约埋几个同事一早去食早餐, 我地大概8点20左右到达, 舖内人流都多坐满一半人, 我地被安排坐梳化位, 入座后人流开始多已经有人要排队等位, 庆幸自己早到攞到位, 早餐餐牌食物种类唔算多, 价钱当然比一般茶餐厅贵, 但呢到卖点系环境舒服又有装修, 感觉似cafe咁, 侍应服务态度都不错, 可能新开张, 厨房出菜比较慢, 但上枱后食物都系热既鲜菌奄列配厚多士 - 卖相不错, 切开奄列蛋中间系有少少蛋汁流出黎, 每层都夹住好多菇, 而所有菇类都好爽口, 多士方面又脆又软熟既面包, 牛油软度适中, 好容易搽上面包上面, 味道亦不错香煎鸡扒. 太阳蛋配厚多士 - 卖相可以, 唯独鸡扒好似唔太似样, 只可以用两旧鸡肉嚟形容, 鸡肉比较"鞋"身, 个汁味道就可以香煎鸡扒. 反蛋配厚多士 -  这款卖相还可以, 呢件算系鸡扒, 但肉质都系"鞋"口, 一啲都唔滑, 睇嚟店主要好好选择扒类食物品, 又或者要控制好煮调既时间冻柠茶 - 港人最常叫既冻柠茶, 柠檬新鲜, 茶味够浓, 不太甜不太苦涩店内每枱都会有啲咁既玻璃水樽, 原来里面系放左枝薄荷叶, 倒出黎试咗杯, 一口
店内每枱都会有啲咁既玻璃水樽, 原来里面系放左枝薄荷叶, 倒出黎试咗杯, 一口饮落其实冇乜味, 但慢慢饮真啲, 其实有少少叶既味道
总结 : 我觉得不过不失, 有改进既空间, 早餐价钱系偏向中上, 虽然系咁既价, 款式又唔算多, 好多都要另加钱, 加加埋埋可能一个早餐都要50蚊, 只可以用餐厅店内环境嚟比个藉口自己, 等食完冇咁肉痛, 话晒呢到都系走cafe路线, 唔可以同高级茶餐厅比, 反而有兴趣试埋佢地既午餐同晚餐, 问过侍应佢地lunch系冇得订位, 因为座位数量有限,  如果下午茶时间段就有, 晚餐时段都有
2016-10-08
$40 (早餐)